Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 780585

Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije


Lacović, Karlo
Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 780585 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije
(Human resource management in the food company)

Autori
Lacović, Karlo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
47

Mentor
Petljak, Kristina

Ključne riječi
ljudski resursi; upravljanje ljudskim resursima; prehrambena industrija
(human resources; human resource management; food industry)

Sažetak
Ljudski resursi su bitan dio svakog kolektiva. Ljudski resursi, njihova znanja, sposobnosti, vještine i kompetencije su ključni čimbenici uspješnog poslovanja i djelovanja svakog poduzeća, organizacije ili institucije. Cilj ovog rada je prikazati temeljne odrednice i karakteristike ljudskih resursa sa stajališta menadžmenta, odnosno elaborirati upravljanje ljudskim resursima kao jednu od najvažnijih funkcija menadžmenta. U ovom radu pozornost se posvećuje definiranju pojma upravljanja ljudskim resursima, te njegovim osnovnim zadacima tj. planiranju ljudskih resursa, uvježbavanju i razvoju ljudskih resursa, ocjenjivanju radne uspješnosti zaposlenika, određivanju naknade zaposlenicima, strategijama nagrađivanja i fluktuacijama zaposlenika na primjeru poduzeća iz prehrambene industrije. Osim toga, pozornost se posvećuje utjecaju sindikalnog organiziranja na upravljanje ljudskim resursima, pravnim pitanjima upravljanja ljudskim resursima i vrstama komunikacije unutar poduzeća. Uz teorijsku obradu upravljanja ljudskim resursima, provedeno je i primarno istraživanje u obliku intervjua sa voditeljicom ljudskih odjela u poduzeću Koestlin, u kojem je zaključeno da su ljudi i način na koji se njima upravlja odlučujući čimbenik razvoja i opstanka svakog poduzeća, pa tako i Koestlina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Završni rad, preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije, smjer Računovodstvo i financije, kolegij Osnove poduzetništva



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kristina Petljak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lacović, Karlo
Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb
Lacović, K. (2015) 'Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije', diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lacovi\'{c}, Karlo}, year = {2015}, pages = {47}, keywords = {ljudski resursi, upravljanje ljudskim resursima, prehrambena industrija}, title = {Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduze\'{c}a prehrambene industrije}, keyword = {ljudski resursi, upravljanje ljudskim resursima, prehrambena industrija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lacovi\'{c}, Karlo}, year = {2015}, pages = {47}, keywords = {human resources, human resource management, food industry}, title = {Human resource management in the food company}, keyword = {human resources, human resource management, food industry}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font