Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 779439

Održavanje sigurnosti i očuvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu


Brkić, Antonija
Održavanje sigurnosti i očuvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 779439 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Održavanje sigurnosti i očuvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu
(Maintenance of food safety and preservation of food quality during distribution in a supply chain)

Autori
Brkić, Antonija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
83

Mentor
Petljak, Kristina

Ključne riječi
opskrbni lanac; sigurnost hrane; distribucija; sljedivost; HACCP.
(supply chain; food safety; traceability; distribution; HACCP.)

Sažetak
Predmet istraživanja ovoga rada je način na koji se sukladno postojećim zakonima, propisima i načelima održava sigurnost hrane i njena kvaliteta prilikom distribucije u opskrbnom lancu. Opskrbni lanac hrane sastoji se od proizvodnje, prerade, distribucije, skladištenja i prodaje. U svakoj fazi lanca, poduzeća koja sudjeluju u njemu, moraju osigurati zdravstvenu ispravnost, kvalitetu i sljedivost hrane u skladu sa zakonskim propisima, načelima i normama koja poštuju kao što je HACCP i ISO standard. Provedeno je primarno istraživanje logističkog poduzeća, jednog od vodećeg u Hrvatskoj koje nudi usluge distribucije i skladištenja prehrambenih proizvoda. Istraženi su načini na koji osiguravaju cjelokupni sustav, i koje certifikate kvalitete posjeduju kako bi zadovoljili tržišnim potrebama za sigurnim proizvodom. Provedenim istraživanjem utvrđeni su uvjeti koje imaju za pojedine grupe hrane u svojim skladištima i prijevoznim sredstvima kako bi se održao integritet temperaturno kontroliranog lanca i očuvala kvaliteta hrane prilikom distribucije od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Diplomski rad, sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije, smjer Trgovina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Kristina Petljak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Brkić, Antonija
Održavanje sigurnosti i očuvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu, 2015., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb
Brkić, A. (2015) 'Održavanje sigurnosti i očuvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Brki\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {83}, keywords = {opskrbni lanac, sigurnost hrane, distribucija, sljedivost, HACCP.}, title = {Odr\v{z}avanje sigurnosti i o\v{c}uvanje kvalitete hrane prilikom distribucije u opskrbnom lancu}, keyword = {opskrbni lanac, sigurnost hrane, distribucija, sljedivost, HACCP.}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Brki\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {83}, keywords = {supply chain, food safety, traceability, distribution, HACCP.}, title = {Maintenance of food safety and preservation of food quality during distribution in a supply chain}, keyword = {supply chain, food safety, traceability, distribution, HACCP.}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font