Pregled bibliografske jedinice broj: 769093
Antioksidansi u hrani - propisi za vježbe
Antioksidansi u hrani - propisi za vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015
CROSBI ID: 769093 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidansi u hrani - propisi za vježbe
(Antioxidants in food - laboratory practicum)
Autori
Banjari, Ines
Vrsta obrazovnog materijala
Skripta (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2015
Stranica
21
Ključne riječi
markeri oštećenja lipida ; stupanj oksidacije masti ; FRAP metoda ; ukupni flavonoidi
(markers of lipid degradation ; degree of fat oxidation ; FRAP method ; total flavonoids)
Sažetak
Propisi za vježbe prate kolegij Antioksidansi u hrani i daje detaljan opis metoda koje se koriste za određivanje stupnja oštećenja komponenti hrane, kao i antioksidativne aktivnosti različitih prirodnih i sintetskih antioksidanasa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam