Pregled bibliografske jedinice broj: 765832
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode // XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2015. str. 67-70 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 765832 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne proizvode
(The quality of pig carcasses and meat for processing in the traditional meat products)
Autori
Karolyi, Danijel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske - Zbornik radova
/ Mahnet, Željko - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2015, 67-70
Skup
XI. savjetovanje uzgajivača svinja Hrvatske
Mjesto i datum
Vinkovci, Hrvatska, 11.06.2015. - 12.06.2015
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
svinja; kakvoća; trup; meso; tradicionalni mesni proizvodi
(pig; quality; carcass; meat; traditional meat products)
Sažetak
U radu je dati kratki osvrt na najvažnije čimbenika kakvoće svinjskih trupova i mesa (genotip, spol i način hranidbe svinja, zatim dob i težina pri klanju, udio mesa u trupu, sadržaj intramuskularne masti, stresna osjetljivost te pred-klaonički postupci) za preradu u tradicionalne mesne prerađevine, kao i osnovne smjernice za njihovu procjenu i osiguranje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Povijest
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Danijel Karolyi
(autor)