Pregled bibliografske jedinice broj: 763911
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 763911 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane
(Measurements and modeling of thermophysical properties of frozen food)
Autori
Kovačević, Dragan ; Kurtanjek, Želimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
/ - , 1998
Skup
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
matematički modeli; mjerne metode; termofizikalna svojstva; smrznuta hrana
(mathematical models; measurement methods; thermophysical properties; frozen food)
Sažetak
U radu su pomoću literaturnih matematičkih modela te pomoću DTA, impulsne metode i Dickersono-ove metode određivana termofizikalna svojstva smrznute hrane (toplinska vodljivost, prividna entalpija, toplinska difuzivnost, početna temperatura zamrzavanja).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek