Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 763911

Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane


Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 763911 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane
(Measurements and modeling of thermophysical properties of frozen food)

Autori
Kovačević, Dragan ; Kurtanjek, Želimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - , 1998

Skup
3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.06.1998. - 12.06.1998

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
matematički modeli; mjerne metode; termofizikalna svojstva; smrznuta hrana
(mathematical models; measurement methods; thermophysical properties; frozen food)

Sažetak
U radu su pomoću literaturnih matematičkih modela te pomoću DTA, impulsne metode i Dickersono-ove metode određivana termofizikalna svojstva smrznute hrane (toplinska vodljivost, prividna entalpija, toplinska difuzivnost, početna temperatura zamrzavanja).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Želimir Kurtanjek (autor)

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Kovačević, D. & Kurtanjek, Ž. (1998) Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane. U: 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista.
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Kurtanjek, \v{Z}elimir}, year = {1998}, keywords = {matemati\v{c}ki modeli, mjerne metode, termofizikalna svojstva, smrznuta hrana}, title = {Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane}, keyword = {matemati\v{c}ki modeli, mjerne metode, termofizikalna svojstva, smrznuta hrana}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Kurtanjek, \v{Z}elimir}, year = {1998}, keywords = {mathematical models, measurement methods, thermophysical properties, frozen food}, title = {Measurements and modeling of thermophysical properties of frozen food}, keyword = {mathematical models, measurement methods, thermophysical properties, frozen food}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font