Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 762469

Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi


Zglavnik, Tihomir; Mikec, Milivoj; Amšel Zelenika, Tajana
Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi // XI. simpozij Peradarski dani 2015. s međunarodnim sudjelovanjem, zbornik / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2015. str. 155-165 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 762469 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi
(Use of enzyme supplements in poultry diets)

Autori
Zglavnik, Tihomir ; Mikec, Milivoj ; Amšel Zelenika, Tajana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
XI. simpozij Peradarski dani 2015. s međunarodnim sudjelovanjem, zbornik / Balenović, Mirta - Zagreb : Hrvatski veterinarski institut, 2015, 155-165

Skup
XI. simpozij Peradarski dani 2015. s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 13.05.2015. - 16.05.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
enzimi; NSP; viskoznost; fitati; tovni pilići; nesilice
(enzymes; NSP; viscosity; phytates; broilers; laying hens)

Sažetak
Posljednjih dvadesetak godina iznalaze se načini kako povećati iskoristivost hrane za perad, postići dobre proizvodne i zdravstvene rezultate u uzgoju pilića, a istodobno sniziti njenu cijenu. Tome doprinosi upotreba enzimskih ili multienzimskih pripravaka u hrani. Prema mnogim istraživanjima uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi očitovala se boljim prirastom tjelesne mase, konzumacijom, konverzijom hrane, ali i povoljnim utjecajem na zdravlje peradi. U hranidbi kokoši nesilica dodatak različitih enzimskih pripravaka u obrok povoljno je utjecao na nesivost, kvalitetu jaja i ljuske jaja (deblja i čvršća ljuska te manja zaprljanost jaja). Dodatak različitih enzimskih pripravaka u hrani smanjuje onečišćenje okoliša (dušikom, amonijakom, kao i fosfatima).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb

Profili:

Avatar Url Milivoj Mikec (autor)

Avatar Url Tajana Amšel Zelenika (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Zglavnik, Tihomir; Mikec, Milivoj; Amšel Zelenika, Tajana
Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi // XI. simpozij Peradarski dani 2015. s međunarodnim sudjelovanjem, zbornik / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2015. str. 155-165 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Zglavnik, T., Mikec, M. & Amšel Zelenika, T. (2015) Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi. U: Balenović, M. (ur.)XI. simpozij Peradarski dani 2015. s međunarodnim sudjelovanjem, zbornik.
@article{article, author = {Zglavnik, Tihomir and Mikec, Milivoj and Am\v{s}el Zelenika, Tajana}, editor = {Balenovi\'{c}, M.}, year = {2015}, pages = {155-165}, keywords = {enzimi, NSP, viskoznost, fitati, tovni pili\'{c}i, nesilice}, title = {Uporaba enzimskih pripravaka u hranidbi peradi}, keyword = {enzimi, NSP, viskoznost, fitati, tovni pili\'{c}i, nesilice}, publisher = {Hrvatski veterinarski institut}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Zglavnik, Tihomir and Mikec, Milivoj and Am\v{s}el Zelenika, Tajana}, editor = {Balenovi\'{c}, M.}, year = {2015}, pages = {155-165}, keywords = {enzymes, NSP, viscosity, phytates, broilers, laying hens}, title = {Use of enzyme supplements in poultry diets}, keyword = {enzymes, NSP, viscosity, phytates, broilers, laying hens}, publisher = {Hrvatski veterinarski institut}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font