Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 755543

Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija


Kovačević, Dragan
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97 (2014), 26-27 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 755543 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija
(For a desirable texture of Kulen and prevent spoilage key the fermentation)

Autori
Kovačević, Dragan

Izvornik
Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar (1330-3821) 97 (2014); 26-27

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
kulen ; tehnološka mikroflora ; fermentacija ; tekstura
(kulen ; the technological microflora ; fermentation ; texture)

Sažetak
Mliječna kiselina koja nastaje tijekom fermentacije kulena djelovanjem tehnološke mikroflore - denaturira površinske proteine mesa i formira gel koji sljepljuje komadiće mesa i povezuje nadjev, dok s druge strane, inhibira patogene i bakterije koje uzrokuju kvarenje kulena. Manjak mliječne kiseline rezultira pukotinama i šupljinama, a nerijetko i kvarenjem kulena.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97 (2014), 26-27 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Kovačević, D. (2014) Za poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija. Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97, 26-27.
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {26-27}, keywords = {kulen, tehnolo\v{s}ka mikroflora, fermentacija, tekstura}, journal = {Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar}, volume = {97}, issn = {1330-3821}, title = {Za po\v{z}eljnu teksturu kulena i sprje\v{c}avanje kvarenja klju\v{c}na je fermentacija}, keyword = {kulen, tehnolo\v{s}ka mikroflora, fermentacija, tekstura} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {26-27}, keywords = {kulen, the technological microflora, fermentation, texture}, journal = {Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar}, volume = {97}, issn = {1330-3821}, title = {For a desirable texture of Kulen and prevent spoilage key the fermentation}, keyword = {kulen, the technological microflora, fermentation, texture} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font