Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 755532

Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti


Kovačević, Dragan
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti // Agroglas, 342 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 755532 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti
(Freezing of kulen is the worst choice for preventing rancidity)

Autori
Kovačević, Dragan

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 342 (2014); 34-35

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
kulen ; zamrzavanje ; užeglost ; temperatura zrenja
(kulen ; freezing ; rancidity ; temperature of the ripening)

Sažetak
Za sprječavanje oksidacije u tradicionalnoj proizvodnji kulena u domaćinstvima problem užeglosti treba rješavati održavanjem T(zrenja) ≈ 16 oC u tamnoj komori. Zamrzavanjem se usporava oksidacija masti (užeglost), ali s druge strane, zaustavljaju se lipolitički i proteolitički, odnosno procesi zrenja koji su odgovorni za stvaranje specifične teksture te mirisa i okusa kulena.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti // Agroglas, 342 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Kovačević, D. (2014) Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti. Agroglas, 342, 34-35.
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {34-35}, keywords = {kulen, zamrzavanje, u\v{z}eglost, temperatura zrenja}, journal = {Agroglas}, volume = {342}, issn = {1333-1728}, title = {Zamrzavanje kulena najgori je izbor za sprje\v{c}avanje u\v{z}eglosti}, keyword = {kulen, zamrzavanje, u\v{z}eglost, temperatura zrenja} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {34-35}, keywords = {kulen, freezing, rancidity, temperature of the ripening}, journal = {Agroglas}, volume = {342}, issn = {1333-1728}, title = {Freezing of kulen is the worst choice for preventing rancidity}, keyword = {kulen, freezing, rancidity, temperature of the ripening} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font