Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 755530

Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena


Kovačević, Dragan
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena // Agroglas, 347 (2014), 37-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 755530 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena
(The smoke conserved surface and creates a specific color and aroma of kulen)

Autori
Kovačević, Dragan

Izvornik
Agroglas (1333-1728) 347 (2014); 37-37

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Slavonski kulen ; dim ; hladno dimljenje ; boja ; aroma ; konzerviranje
(Slavonian kulen ; smoke ; cold smoking ; color ; flavor ; preservative)

Sažetak
Ključno je tijekom dimljenja kulena osigurati nepotpuno izgaranje (tinjanje) strugotine tvrdih vrsta drveta te hladno dimljenje (temperaturu dima od 25 – 28 oC) čime se sprječava stvaranje po zdravlje opasnih tvari (kancerogena) i sprječava stvaranje kore koaguliranih proteina (tamnog prstena ispod ovitka).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena // Agroglas, 347 (2014), 37-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Kovačević, D. (2014) Dim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena. Agroglas, 347, 37-37.
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {37-37}, keywords = {Slavonski kulen, dim, hladno dimljenje, boja, aroma, konzerviranje}, journal = {Agroglas}, volume = {347}, issn = {1333-1728}, title = {Dim povr\v{s}inski konzervira i stvara specifi\v{c}nu boju i aromu kulena}, keyword = {Slavonski kulen, dim, hladno dimljenje, boja, aroma, konzerviranje} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {37-37}, keywords = {Slavonian kulen, smoke, cold smoking, color, flavor, preservative}, journal = {Agroglas}, volume = {347}, issn = {1333-1728}, title = {The smoke conserved surface and creates a specific color and aroma of kulen}, keyword = {Slavonian kulen, smoke, cold smoking, color, flavor, preservative} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font