Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 754699

Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica


Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka
Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 292-295 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 754699 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica
(Technology of dry (fermented) sausages)

Autori
Kovačević, Dragan ; Frece, Jadranka

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 16 (2014), 4; 292-295

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
tehnologija ; fermentirane kobasice ; optimiranje ; bakterijske starter kulture
(technology ; fermented sausages ; optimization ; bacterial starter culture)

Sažetak
Trajne kobasice su visokovrijedni mesni proizvodi koji zbog jedinstvene mikroflore vezane za mikrolokaciju proizvodnje te zbog složenog procesa proizvodnje koji uključuje i „konzerviranje preprekama“, odnosno sinergističko djelovanje nekoliko metoda konzerviranja na subletalnoj razini, u svojoj proizvodnji, a u svrhu dobivanja sigurnih proizvoda standardne kvalitete bez senzorskih grešaka, zahtijevaju primjenu najnovijih tehnoloških dostignuća. To uključuje primjenu starter kultura (ukoliko se radi o tradicionalnim trajnim kobasicama - autohtonih starter kultura ) te primjenu komora za zrenje koje osiguravaju automatsku regulaciju tehnoloških parametara i upravljanje pojedinim tehnološkim procesima, posebice procesima fermentacije i zrenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jadranka Frece (autor)

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka
Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 292-295 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Kovačević, D. & Frece, J. (2014) Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (4), 292-295.
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Frece, Jadranka}, year = {2014}, pages = {292-295}, keywords = {tehnologija, fermentirane kobasice, optimiranje, bakterijske starter kulture}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {16}, number = {4}, issn = {1332-0025}, title = {Tehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica}, keyword = {tehnologija, fermentirane kobasice, optimiranje, bakterijske starter kulture} }
@article{article, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Frece, Jadranka}, year = {2014}, pages = {292-295}, keywords = {technology, fermented sausages, optimization, bacterial starter culture}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {16}, number = {4}, issn = {1332-0025}, title = {Technology of dry (fermented) sausages}, keyword = {technology, fermented sausages, optimization, bacterial starter culture} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font