Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 754584

Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica


Kovačević, Dragan
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014


CROSBI ID: 754584 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
(Technology of kulen and other fermented sausages)

Autori
Kovačević, Dragan

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2014

Stranica
245

ISBN
978-953-7005-35-1

Ključne riječi
tehnologija ; kulen ; fermentirane kobasice
(technology ; kulen ; fermented sausages)

Sažetak
Knjiga je rezultat višegodišnjih istraživanja u području optimiranja tehnologije proizvodnje, mikrobiologije, analitičke toksikologije, fizikalno-kemijskih i senzorskih svojstava, marketinga, odnosno unaprjeđenja tehnologije proizvodnje, kvalitete i sigurnosti Slavonskog i Baranjskog kulena te drugih tradicionalnih fermentiranih kobasica. Knjiga se bavi pitanjima kako unaprijediti tehnologiju proizvodnje kulena, osigurati kontinuiranu proizvodnju i povećati proizvodne kapacitete, standardizirati kvalitetu i otkloniti česte senzorske greške proizvoda, spriječiti gubitke i kvarenje proizvodnih šarži, projektirati funkcionalne proizvodne pogone usklađene s najvišim veterinarsko-zdravstvenim standardima, napraviti analizu ekonomske opravdanosti ulaganja u proizvodnju kulena te kako implementirati najnovija tehnološka dostignuća u svrhu proizvodnje trajnih fermentiranih kobasica standardne kvalitete i sigurnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014
Kovačević, D. (2014) Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {245}, keywords = {tehnologija, kulen, fermentirane kobasice}, isbn = {978-953-7005-35-1}, title = {Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica}, keyword = {tehnologija, kulen, fermentirane kobasice}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {245}, keywords = {technology, kulen, fermented sausages}, isbn = {978-953-7005-35-1}, title = {Technology of kulen and other fermented sausages}, keyword = {technology, kulen, fermented sausages}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font