Pregled bibliografske jedinice broj: 754584
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014
CROSBI ID: 754584 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
(Technology of kulen and other fermented sausages)
Autori
Kovačević, Dragan
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2014
Stranica
245
ISBN
978-953-7005-35-1
Ključne riječi
tehnologija ; kulen ; fermentirane kobasice
(technology ; kulen ; fermented sausages)
Sažetak
Knjiga je rezultat višegodišnjih istraživanja u području optimiranja tehnologije proizvodnje, mikrobiologije, analitičke toksikologije, fizikalno-kemijskih i senzorskih svojstava, marketinga, odnosno unaprjeđenja tehnologije proizvodnje, kvalitete i sigurnosti Slavonskog i Baranjskog kulena te drugih tradicionalnih fermentiranih kobasica. Knjiga se bavi pitanjima kako unaprijediti tehnologiju proizvodnje kulena, osigurati kontinuiranu proizvodnju i povećati proizvodne kapacitete, standardizirati kvalitetu i otkloniti česte senzorske greške proizvoda, spriječiti gubitke i kvarenje proizvodnih šarži, projektirati funkcionalne proizvodne pogone usklađene s najvišim veterinarsko-zdravstvenim standardima, napraviti analizu ekonomske opravdanosti ulaganja u proizvodnju kulena te kako implementirati najnovija tehnološka dostignuća u svrhu proizvodnje trajnih fermentiranih kobasica standardne kvalitete i sigurnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija