Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 752461

Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje


Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav; Sinčić Pulić, Blanka; Širić, Ivan; Mrkonjić Fuka, Mirna
Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje // Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2015. str. 438-442 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 752461 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje
(Sensory traits of dry sausages made from meat of domestic pig and wild boar)

Autori
Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav ; Sinčić Pulić, Blanka ; Širić, Ivan ; Mrkonjić Fuka, Mirna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan - Zagreb, 2015, 438-442

ISBN
978-953-7878-27-6

Skup
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
divlja svinja; domaća svinja; trajne kobasice; kvantitativna deskriptivna analiza
(wild boar; domestic pig; dry sausages; quantitative descriptive analysis Uvod)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrditi senzorne karakteristike trajnih kobasica primjenom kvantitativne deskriptivne analize. U tu svrhu proizvedena su dva tipa kobasica, jedan tip isključivo od mesa i masnog tkiva domaće, a drugi tip isključivo od mesa i masnog tkiva divlje svinje. Istraživanjem je utvrđeno da kobasice od mesa i masnog tkiva domaće svinje imaju značajno veće vrijednosti intenziteta pozitivnih mirisa i mirisa dima, slanosti, pikantnosti, aroma začinskog bilja i zrelog mesa te postojanosti arome i sveukupne dopadljivosti, dok je topivost bila značajno većih vrijednosti u kobasica od mesa divlje svinje.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ivan Širić (autor)

Avatar Url Ivica Kos (autor)

Avatar Url Mirna Mrkonjić Fuka (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav; Sinčić Pulić, Blanka; Širić, Ivan; Mrkonjić Fuka, Mirna
Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje // Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2015. str. 438-442 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav, Sinčić Pulić, B., Širić, I. & Mrkonjić Fuka, M. (2015) Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje. U: Pospišil, M. (ur.)Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Sin\v{c}i\'{c} Puli\'{c}, Blanka and \v{S}iri\'{c}, Ivan and Mrkonji\'{c} Fuka, Mirna}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {438-442}, keywords = {divlja svinja, doma\'{c}a svinja, trajne kobasice, kvantitativna deskriptivna analiza}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Senzorna svojstva trajnih kobasica od mesa doma\'{c}e i divlje svinje}, keyword = {divlja svinja, doma\'{c}a svinja, trajne kobasice, kvantitativna deskriptivna analiza}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Sin\v{c}i\'{c} Puli\'{c}, Blanka and \v{S}iri\'{c}, Ivan and Mrkonji\'{c} Fuka, Mirna}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {438-442}, keywords = {wild boar, domestic pig, dry sausages, quantitative descriptive analysis Uvod}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Sensory traits of dry sausages made from meat of domestic pig and wild boar}, keyword = {wild boar, domestic pig, dry sausages, quantitative descriptive analysis Uvod}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font