Pregled bibliografske jedinice broj: 751609
Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu
Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 751609 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu
(Human resource management in the hospitality industry)
Autori
Bošnjak, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Ekonomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.02
Godina
2015
Stranica
45
Mentor
Kristina Petljak
Ključne riječi
menadžment ljudskih resursa; ugostiteljstvo; catering
(human resource management; hospitality; catering)
Sažetak
Završni rad "Upravljanje ljudskim resursima u ugostiteljstvu" ima za cilj da se detaljno pojasni pojam i uloga upravljanja ljudskim resursima u poduzeću, proces planiranja i zapošljavanja, te da se na primjeru pokaže kako se ljudski resursi planiraju u ugostiteljstvu odnosno visokoprofesionalnom cateringu. Metode koje su korištene u ovom radu kako bi se tema opisala i obrazložila su sekundarno istraživanje znanstvene i stručne literature te primarno istraživanje provedeno u poduzeću Catering & Banqueting Favory. Na kraju rada može se zaključiti da je menadžment ljudskih resursa, točnije, način na koji se upravlja ljudskim resursima postao krucijalan za dugoročnu konkurentsku sposobnost, razvoj i sam opstanak poduzeća. Kroz rad se došlo do saznanja da je u menadžmentu ljudskih resursa u ugostiteljstvu izuzetno važno uvježbavanje, motivacija i minimiziranje fluktuacija zaposlenika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
Napomena
Završni rad, smjer Trgovinsko poslovanje, kolegij Osnove poduzetništva