Pregled bibliografske jedinice broj: 749027
Antibakterijska učinkovitost meda
Antibakterijska učinkovitost meda // Hrvatska pčela, 132 (2013), 6; 188-191 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 749027 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antibakterijska učinkovitost meda
(Antibacterial effects of honey)
Autori
Tlak Gajger, Ivana ; Vlainić, Josipa ; Stoić, Marko
Izvornik
Hrvatska pčela (1330-3635) 132
(2013), 6;
188-191
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
med; antibakterijska i antioksidativna svojstva; infekcije
(honey; antibacterial and antioxsidative properties; infections)
Sažetak
Zbog antimikrobnih i antioksidativnih svojstava med može očuvti hranu kao prirodni konzervans. međutim, nedovoljno su istražena inhibitorna učinkovitost meda na rast bakterija odgovornih za kvarenje hrane, kao i uzročnike naučestalijih infekcija u ljudi i životinja. u radu su prikazani rezultati provedenih istraživanja antibaktekijskih učinaka meda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb