Pregled bibliografske jedinice broj: 748467
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća, 2011. (ostali članci/prilozi).
CROSBI ID: 748467 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća
(Application of HACCP system in hospitality industry – the influence on quality of company management)
Autori
Birkić, Draženka ; Vitner Marković, Silvija
Izvornik
Zbornik radova Veleučilišta u Karlovcu
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostali članci/prilozi
Godina
2011
Ključne riječi
kvaliteta ; HACCP sustav ; hotelsko turistička poduzeća
(quality ; HACCP system ; hotel and tourism companies)
Sažetak
Za goste je, prilikom odabira ugostiteljskog objekta, jedna od važnijih dimenzija pouzdanost, jer gosti očekuju da će pružanje ugostiteljske usluge svaki sljedeći put osigurati najmanje istu kvalitetu kao i prvi put. U središtu kvalitetne ugostiteljske usluge stalno se nalaze očekivanja, potrebe i želje gostiju. HACCP sustav osim što je zakonska obaveza u Republici Hrvatskoj, značajno doprinosi kvaliteti ugostiteljskih proizvoda i usluga. HACCP sustav u kombinaciji s normama kao što su ISO 9001:2008 i ISO 22 000:2005 utječe na kvalitetu proizvoda i usluga te na zadovoljstvo gostiju korištenom uslugom prehrane, točenja pića i napitaka u ugostiteljskom objektu. Uvođenjem i primjenom načela HACCP sustava, omogućuje se i jamči kvaliteta hrane, kao i ispunjavanje osnovnog cilja svakog kvalitetnog sustava poslovanja, a to je zadovoljan korisnik usluga.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija, Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu