Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 748467

Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća


Birkić, Draženka; Vitner Marković, Silvija
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća, 2011. (ostali članci/prilozi).


CROSBI ID: 748467 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća
(Application of HACCP system in hospitality industry – the influence on quality of company management)

Autori
Birkić, Draženka ; Vitner Marković, Silvija

Izvornik
Zbornik radova Veleučilišta u Karlovcu

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostali članci/prilozi

Godina
2011

Ključne riječi
kvaliteta ; HACCP sustav ; hotelsko turistička poduzeća
(quality ; HACCP system ; hotel and tourism companies)

Sažetak
Za goste je, prilikom odabira ugostiteljskog objekta, jedna od važnijih dimenzija pouzdanost, jer gosti očekuju da će pružanje ugostiteljske usluge svaki sljedeći put osigurati najmanje istu kvalitetu kao i prvi put. U središtu kvalitetne ugostiteljske usluge stalno se nalaze očekivanja, potrebe i želje gostiju. HACCP sustav osim što je zakonska obaveza u Republici Hrvatskoj, značajno doprinosi kvaliteti ugostiteljskih proizvoda i usluga. HACCP sustav u kombinaciji s normama kao što su ISO 9001:2008 i ISO 22 000:2005 utječe na kvalitetu proizvoda i usluga te na zadovoljstvo gostiju korištenom uslugom prehrane, točenja pića i napitaka u ugostiteljskom objektu. Uvođenjem i primjenom načela HACCP sustava, omogućuje se i jamči kvaliteta hrane, kao i ispunjavanje osnovnog cilja svakog kvalitetnog sustava poslovanja, a to je zadovoljan korisnik usluga.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija, Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu


Citiraj ovu publikaciju:

Birkić, Draženka; Vitner Marković, Silvija
Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća, 2011. (ostali članci/prilozi).
Birkić, D. & Vitner Marković, S. (2011) Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turističkog poduzeća. Zbornik radova Veleučilišta u Karlovcu. Ostali članci/prilozi.
@unknown{unknown, author = {Birki\'{c}, Dra\v{z}enka and Vitner Markovi\'{c}, Silvija}, year = {2011}, keywords = {kvaliteta, HACCP sustav, hotelsko turisti\v{c}ka poduze\'{c}a}, title = {Primjena HACCP sustava u ugostiteljstvu - utjecaj na kvalitetu poslovanja hotelsko turisti\v{c}kog poduze\'{c}a}, keyword = {kvaliteta, HACCP sustav, hotelsko turisti\v{c}ka poduze\'{c}a} }
@unknown{unknown, author = {Birki\'{c}, Dra\v{z}enka and Vitner Markovi\'{c}, Silvija}, year = {2011}, keywords = {quality, HACCP system, hotel and tourism companies}, title = {Application of HACCP system in hospitality industry – the influence on quality of company management}, keyword = {quality, HACCP system, hotel and tourism companies} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font