Pregled bibliografske jedinice broj: 748039
Sirarstvo
Sirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014
CROSBI ID: 748039 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirarstvo
(Cheesemaking)
Autori
Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Antunac, Neven ; Samaržija, Dubravka
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga
Grad
Zagreb
Godina
2014
Stranica
215
ISBN
978-953-7472-08-5
Ključne riječi
sir ; kvaliteta mlijeka ; zrenje sira ; mikrobiologija sira ;
(cheese ; milk quality ; ripening of cheese ; microbiology of cheese)
Sažetak
Udžbenik "Sirarstvo" sadržajno je podijeljen u 6 poglavlja: 1) Uvod, 2) Kvaliteta mlijeka za sirenje, 3) Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira, 4) Zrenje sira, 5) Tehnološke pogreške u proizvodnji sira, 6) Mikrobiologija sira.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Neven Antunac
(autor)
Samir Kalit
(autor)
Dubravka Samaržija
(autor)
Jasmina Havranek
(autor)