Pregled bibliografske jedinice broj: 747795
English in Food Technology for Graduate Students
English in Food Technology for Graduate Students
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2015
CROSBI ID: 747795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
English in Food Technology for Graduate Students
Autori
Obad, Lidija ; Šarić, Antonija
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet
Grad
Osijek
Godina
2015
Stranica
152
ISBN
978-953-7005-3-5
Ključne riječi
Food Technology ; Process Engineering ; Food and Nutrition
Sažetak
Udžbenik je namijenjen studentima različitih usmjerenja diplomskoga studija na prehrambeno- tehnološkom fakultetu. Nastavne su cjeline određene temama polaznih tekstova koje su usko vezane uz prehrambeno-tehnološku struku, odnosno teme iz područja prehrambenoga injženjerstva, procesnoga injženjerstva, znanosti o hrani i nutricionizmu. Primjerice, tekstovi govore o osnovnim načelima prehrambeno-tehnoloških procesa, posebnim postupcima koji se primjenjuju u proizvodnji i čuvanju hrane, suvremenim tehnološkim procesima, proizvodnji vina, kruha, sira, zdravstvenim i etičkim aspektima proizvodnje hrane itd. No, mnogi tekstovi sadrže i osvrt na elemente koji se mogu razlikovati u različitim državama, odnosno kulturološkim okruženjima. Na taj se način studenti upoznaju i s kontekstualnim specifičnostima svoje struke. Cilj je takvih tekstova razvijati međukulturnu svjesnost, ali i svjesnost o procesu globalizacije i njegovim posljedicama.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam, Filologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek