Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 743000

Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda


Aćimović, Marina; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 4; 342-345 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 743000 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda
(Comparative overview of the regulations on the quality of meat products)

Autori
Aćimović, Marina ; Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Cvrtila Fleck, Željka

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XVI (2014), 4; 342-345

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
mesni proizvodi; propisi; kakvoća
(meat products; legislation; quality)

Sažetak
Poznavanje kakvoće mesnih proizvoda od posebnog je značaja. Propisi reguliraju kemijski sastav mesnih proizvoda i obvezuju SPH za izradu proizvođačke specifikacije odnosno deklaracije za svaki mesni proizvod na tržištu. Iako je kroz vrijeme u Republici Hrvatskoj došlo do brojnih izmjena propisa koji reguliraju područje proizvodnje mesnih proizvoda zajednički svim propisima su zahtjevi u pogledu naziva i definicije, označavanja, sastava i senzoričkih svojstava, vrste i količine sirovine te drugih tvari koje se koriste u proizvodnji i preradi, te primijenjenih tehnoloških postupaka. Uzastopnim izmjenama pravilnika, mijenjali su se i parametri kakvoće. U tom je smislu danas deregulacijom kakvoće, sva odgovornost za proizvodnju kvalitetnog mesnog proizvoda na subjektu u poslovanju s hranom.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (autor)

Avatar Url Bela Njari (autor)

Avatar Url Željka Cvrtila (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Aćimović, Marina; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 4; 342-345 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Aćimović, M., Kozačinski, L., Njari, B. & Cvrtila Fleck, Ž. (2014) Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (4), 342-345.
@article{article, author = {A\'{c}imovi\'{c}, Marina and Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka}, year = {2014}, pages = {342-345}, keywords = {mesni proizvodi, propisi, kakvo\'{c}a}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XVI}, number = {4}, issn = {1332-0025}, title = {Usporedni prikaz propisa o kakvo\'{c}i mesnih proizvoda}, keyword = {mesni proizvodi, propisi, kakvo\'{c}a} }
@article{article, author = {A\'{c}imovi\'{c}, Marina and Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka}, year = {2014}, pages = {342-345}, keywords = {meat products, legislation, quality}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {XVI}, number = {4}, issn = {1332-0025}, title = {Comparative overview of the regulations on the quality of meat products}, keyword = {meat products, legislation, quality} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font