Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 742337

Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja


Jauk, Natalija
Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 742337 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja
(Phenolic composition and antioxidant activity in apples during storage)

Autori
Jauk, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.09

Godina
2014

Stranica
55

Mentor
Levaj, Branka

Neposredni voditelj
Vidrih, Rajko

Ključne riječi
ukupni fenoli; ukupni flavonoidi; antioksidacijska aktivnost; jabuka sorte 'Aroma'
(total phenols; total flavonoids; antioxidant activity; apple cv. 'Aroma')

Sažetak
Jabuke sorte 'Aroma' su za prvi eksperiment tijekom rasta bile tretirane dodatnim količinama dušika, kombinacijom kalcija i dušika te dodatnim količinama kalcija. Tako tretirane jabuke su ubrane i skladištene u hladnjači na 3-4°C te zatim na 20°C kako bi se stimulirali prodajni uvjeti. Tijekom eksperimenta se željelo uvidjeti kako skladišni uvjeti utječu na promjenu ukupnih fenola, ukupnih flavonoida i antioksidacijsku aktivnost u različito tretiranim jabukama. Za drugi dio eksperimenta također su korištene jabuke sorte 'Aroma' koje su tijekom berbe sortirane u tri stupnja zrelosti i skladištenje u normalnoj atmosferi i ULO atmosferi na temperaturama 3-4°C i 20°C. Svrha eksperimenta bila je uvidjeti promjene ukupnih fenola, ukupnih flavonoida i antioksidacijske aktivnosti u odnosu na uvjete skladištenja jabuka različitog stupnja zrelosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jauk, Natalija
Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jauk, N. (2014) 'Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jauk, Natalija}, year = {2014}, pages = {55}, keywords = {ukupni fenoli, ukupni flavonoidi, antioksidacijska aktivnost, jabuka sorte 'Aroma'}, title = {Fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladi\v{s}tenja}, keyword = {ukupni fenoli, ukupni flavonoidi, antioksidacijska aktivnost, jabuka sorte 'Aroma'}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jauk, Natalija}, year = {2014}, pages = {55}, keywords = {total phenols, total flavonoids, antioxidant activity, apple cv. 'Aroma'}, title = {Phenolic composition and antioxidant activity in apples during storage}, keyword = {total phenols, total flavonoids, antioxidant activity, apple cv. 'Aroma'}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font