Pregled bibliografske jedinice broj: 741843
Bučino ulje kao antioksidans
Bučino ulje kao antioksidans // Stručni skup: "Buča u prehrani"
Požega, Hrvatska, 2013. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, ostalo)
CROSBI ID: 741843 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bučino ulje kao antioksidans
(Pumpkins seed oil as an antioxidant)
Autori
Valić, Srećko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, ostalo
Skup
Stručni skup: "Buča u prehrani"
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 04.10.2013
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
bučino ulje; ESR; antioksidacijska aktivnost
(pumpkins seed oil; ESR; antioxidant activity)
Sažetak
Metodom elektronske spinske rezonancije uz uporabu galvinoksil radikala otopljenog u izooktanu uspoređivana je antioksidacijska aktivnost bučinog ulja različitih proizvođača. Metoda se pokazala dovoljno osjetljivom za praćenje razlika u aktivnosti ulja obzirom na različiti nalin prerade koštica.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Projekti:
062-0000000-3209 - Strukturne i dinamičke promjene u sustavima makromolekula (Valić, Srećko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka
Profili:
Srećko Valić
(autor)