Pregled bibliografske jedinice broj: 739727
Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011
CROSBI ID: 739727 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
(Biological contaminants in milk and milk products)
Autori
Samaržija, Dubravka
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Grad
Zagreb
Godina
2011
Stranica
25
Ključne riječi
kontaminanti; mlijeko; mliječni proizvodi
(contaminants; milk; dairy products)
Sažetak
Priručnik/nastavni tekst "Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda" obvezno je nastavno gradivo namijenjeno studentima u sklopu ukupno potrebnog nastavnog gradiva predmeta " Sigurnost hrane"(60 sati 6 ECTS bodova). Predmet "Sigurnost hrane" studenti slušaju u VI-semestru na preddiplomskim studijima: "Animalne znanosti", "Agroekologija" i "Agrarna ekonomika", u II semestru diplomskih studija: "Ekološka poljoprivreda i agroturizam", "Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda", i u III semestru diplomskog studija "Hranidba životinja i hrana". Sadržajno nastavni se tekst priručnika temelji na opisu: (i) makrobioloških i mikrobioloških opasnosti, (ii) načina širenja mikrobnih infekcija i intoksikacija, (iii) izvorima mikrobnih kontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda i (iv) sustava kontrole bioloških kontaminanata u mljekarskoj industriji. Koncepcijski, po svojoj namjeni priručnik pomaže studentima u savladavanju potrebnog znanja iz te nastavne jedinice. Predmet "Sigurnost hrane" godišnje sluša između 35 i 80 studenata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Dubravka Samaržija
(autor)