Pregled bibliografske jedinice broj: 739326
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011
CROSBI ID: 739326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
(Fermented milk, cream and butter)
Autori
Samaržija, Dubravka
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Grad
Zagreb
Godina
2011
Stranica
59
ISBN
978-953-6135-96-7
Ključne riječi
fermentirana mlijeka ; vrhnje ; maslac ; tehnologija ; proizvodnja
(fermented milk ; cream ; butter ; technology ; production)
Sažetak
Priručnik/nastavni tekst"Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac"obvezno je nastavno gradivo namijenjeno studentima V-semestra preddiplomskih studija: "Animalne znanosti, "Agrarna ekonomika " i "Ekološka poljoprivreda" u sklopu ukupnog nastavnog gradiva predmeta "Mlijeko i mliječni proizvodi" (60 sati 6 ECTS bodova). Sadržajno nastavni se tekst priručnika temelji na opisu: (i) osnovnih karakteristika fermentiranih mlijeka, vrhnja i maslaca i (ii) tehnoloških procesa za njihovu industrijsku proizvodnju. Koncepcijski, po svojoj namjeni priručnik pomaže studentima u savladavanju potrebnog znanja iz te nastavne jedinice. Predmet "Mlijeko i mliječni proizvodi" godišnje sluša između 40 i 60 studenata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Dubravka Samaržija
(autor)