Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 739326

Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac


Samaržija, Dubravka
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011


CROSBI ID: 739326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
(Fermented milk, cream and butter)

Autori
Samaržija, Dubravka

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Grad
Zagreb

Godina
2011

Stranica
59

ISBN
978-953-6135-96-7

Ključne riječi
fermentirana mlijeka ; vrhnje ; maslac ; tehnologija ; proizvodnja
(fermented milk ; cream ; butter ; technology ; production)

Sažetak
Priručnik/nastavni tekst"Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac"obvezno je nastavno gradivo namijenjeno studentima V-semestra preddiplomskih studija: "Animalne znanosti, "Agrarna ekonomika " i "Ekološka poljoprivreda" u sklopu ukupnog nastavnog gradiva predmeta "Mlijeko i mliječni proizvodi" (60 sati 6 ECTS bodova). Sadržajno nastavni se tekst priručnika temelji na opisu: (i) osnovnih karakteristika fermentiranih mlijeka, vrhnja i maslaca i (ii) tehnoloških procesa za njihovu industrijsku proizvodnju. Koncepcijski, po svojoj namjeni priručnik pomaže studentima u savladavanju potrebnog znanja iz te nastavne jedinice. Predmet "Mlijeko i mliječni proizvodi" godišnje sluša između 40 i 60 studenata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dubravka Samaržija (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Samaržija, Dubravka
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011
Samaržija, D. (2011) Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac. Zagreb. Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
@unknown{unknown, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka}, year = {2011}, pages = {59}, keywords = {fermentirana mlijeka, vrhnje, maslac, tehnologija, proizvodnja}, isbn = {978-953-6135-96-7}, title = {Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac}, keyword = {fermentirana mlijeka, vrhnje, maslac, tehnologija, proizvodnja}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb} }
@unknown{unknown, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka}, year = {2011}, pages = {59}, keywords = {fermented milk, cream, butter, technology, production}, isbn = {978-953-6135-96-7}, title = {Fermented milk, cream and butter}, keyword = {fermented milk, cream, butter, technology, production}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font