Pregled bibliografske jedinice broj: 738514
Sirarstvo
Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
CROSBI ID: 738514 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirarstvo
(Cheesemaking)
Autori
Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Antunac, Neven ; Samaržija, Dubravka.
Ostali urednici
Volarić, Vera i Bašić, Zoran
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena
Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga
Grad
Zagreb
Godina
2014
Stranica
215
ISBN
978-953-7472-08-5
Ključne riječi
sir ; zrenje sira ; mikrobiologija sira ;
(cheese ; ripening of cheese ; microbiology of cheese ;)
Sažetak
U knjizi su obrađena slijedeća poglavlja: 1. Uvod ; 2. Kvaliteta mlijeka za sirenje ; 3. Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira ; 4. Zrenje sira ; 5. Tehnološke pogreške u proizvodnji sira ; 6. Mikrobiologija sira.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Neven Antunac
(autor)
Samir Kalit
(autor)
Dubravka Samaržija
(autor)
Jasmina Havranek
(autor)