Pregled bibliografske jedinice broj: 728706
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 728706 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera
iz šećerne repe
(Processes of sugar juice clarification in
production of sugar from sugar beet)
Autori
Ćorić, Nikolina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
02.10
Godina
2014
Stranica
16
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
šećerna repa ; saharoza ; difuzni sok
(sugar beet ; succrose ; sugar juice)
Sažetak
Proizvodnja i potrošnja konzumnog šećera u svijetu konstantno raste te je saharoza jedan od glavnih sastojaka prehrane. Šećer koji se danas nalazi na tržištu proizvodi se iz šećerne trske i šećerne repe. Tehnološki postupak proizvodnje šećera iz šećerne repe je kontinuirani postupak, a faze čišćenja difuznog soka obuhvaćju sve operacije i procese koji imaju za cilj iz difuznog soka, u što većoj mjeri, ukloniti otopljeni nešećere i suspendirane nečistoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija