Pregled bibliografske jedinice broj: 720858
Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH
Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH, 2009. (ekspertiza).
CROSBI ID: 720858 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Znanstveno mišljenje o važnosti konzumiranja jodirane soli u RH
(Scientific opinion on importance of iodinized salt dietary consumpttion in RH)
Autori
Kusić, Zvonko ; Lelas, Vesna ; Drenjančević-Perić, Ines ; Katalenić, Marijan ; Gros-Bošković, Andrea (radna skupina)
Izvornik
Hrvatska agencija za hranu
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ekspertiza
Godina
2009
Ključne riječi
kuhinjska sol; jodiranje; poremećaji uzrokovani nedostatkom joda
(kitchen salt; iodination; iodine defficiency disorders)
Sažetak
Nedostatak joda u prehrani povezan je s mnogim zdravstvenim poremecajima. Jodiranje kuhinjske soli najbolja je preventiva. Dugogodisnjom praksom jodiranja u RH ovaj je problem uspješno riješen
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti,
Medicinski fakultet, Osijek
Profili:
Zvonko Kusić
(autor)
Ines Drenjančević
(autor)
Vesna Lelas
(autor)
Marijan Katalenić
(autor)