Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 719510

ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA


Sečen, Marina
ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 719510 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA
(ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF NATURAL MICROBIAL POPULATIOS IN CHEESE FROM KRK)

Autori
Sečen, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.09

Godina
2013

Stranica
27

Mentor
Frece, Jadranka

Ključne riječi
krčki sir; autohtona mikrobna populacija; antimikrobna aktivnost
(cheese from Krk; indigenous microbial populations; antimicrobial activity)

Sažetak
Svrha ovog rada bila je izolirati autohtonu mikrobnu populaciju iz uzoraka krčkog sira proizvedenih na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) otoka Krka. Provedena je izolacija i identifikacija autohtone mikrobne populacije u krčkom siru. Korištenjem klasičnih mikrobioloških i biokemijskih metoda identifikacije ustanovljena je prisutnost slijedećih bakterijskih vrsta: Lactobacillus brevis i Pediococcus acidilactici. Ovi bakterijski izolati pokazali su antimikrobnu aktivnost prema test mikroorganizmima (Salmonella sp., Lysteria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Escherichia coli), najčešćim konataminantima u hrani. Prevladavale su i bakterije iz roda Staphylococcus.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0582184-0432 - Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (Delaš, Frane, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jadranka Frece (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sečen, Marina
ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Sečen, M. (2013) 'ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Se\v{c}en, Marina}, year = {2013}, pages = {27}, keywords = {kr\v{c}ki sir, autohtona mikrobna populacija, antimikrobna aktivnost}, title = {ANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KR\v{C}KOG SIRA}, keyword = {kr\v{c}ki sir, autohtona mikrobna populacija, antimikrobna aktivnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Se\v{c}en, Marina}, year = {2013}, pages = {27}, keywords = {cheese from Krk, indigenous microbial populations, antimicrobial activity}, title = {ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF NATURAL MICROBIAL POPULATIOS IN CHEESE FROM KRK}, keyword = {cheese from Krk, indigenous microbial populations, antimicrobial activity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font