Pregled bibliografske jedinice broj: 718842
Posebnosti inkubacije nojevih jaja
Posebnosti inkubacije nojevih jaja, 2014., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 718842 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Posebnosti inkubacije nojevih jaja
(Specificities of ostrich egg incubation)
Autori
Tudović, Nataša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.10
Godina
2014
Stranica
32
Mentor
Pavičić, Željko ; Ostović, Mario
Ključne riječi
noj; proizvodnja; inkubacija jaja
(ostrich; production; egg incubation)
Sažetak
Izvanredna proizvodna svojstva i gotovo potpuna iskoristivost nojeva razlog su njihova uzgoja i proizvodnje i u našoj zemlji. Međutim, neodgovarajuća inkubacija nojevih jaja često je ograničavajući čimbenik proizvodnje. U usporedbi s drugom domaćom peradi, umjetna inkubacija nojevih jaja krije svoje specifičnosti, a uključuje sakupljanje, raspoznavanje svježine, higijenu, pohranu, zagrijavanje jaja prije inkubacije te samu inkubaciju jaja. Poštivanjem svih inkubacijskih čimbenika osigurat ćemo optimalnu leživost nojića, što je temeljna postavka svakog uzgoja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb