Pregled bibliografske jedinice broj: 71850
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva odabranih piridin- i pirazin-dikarboksilnih kiselina
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva odabranih piridin- i pirazin-dikarboksilnih kiselina, 2001., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 71850 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprava i karakterizacija živinih(II) spojeva odabranih piridin- i pirazin-dikarboksilnih kiselina
(Preparation and characterisation of the mercury(II) compounds with selected pyridine- and pyrazine-dicarboxylic acids)
Autori
Šestan, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
28.09
Godina
2001
Stranica
67
Mentor
Popović, Zora
Neposredni voditelj
Soldin, Željka
Ključne riječi
piridin-dikarboksilne kiseline; živini(II) spojevi; infracrvena spektroskopija; kristalna i molekulska struktura
(pyridine-dicarboxylic acids; mercury(II) complexes; infrared spectroscopy; crystal and molecular structure)
Sažetak
Proučavane su reakcije živina(II) acetata i klorida s dipikolinskom kiselinom (piridin-2,6-dikarboksilna kiselina, dipicH_2) i kinolinskom kiselinom (piridi-2,3-dikarboksilna kiselina, kinH_2) u ekvimolarnom omjeru. Spojevi su identificirani kemijskom analizom i okarakterizirani infracrvenom spektroskopijom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija