Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 716481

Tehnološko-tehnički čimbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju


Horvat, Kristina
Tehnološko-tehnički čimbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju, 2004., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek


CROSBI ID: 716481 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološko-tehnički čimbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju
(Technological-technical factors in the production of lettuce in the open field)

Autori
Horvat, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Poljoprivredni fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
23.07

Godina
2004

Stranica
33

Mentor
Parađiković, Nada

Ključne riječi
salata ; čimbenici ; otvoreno polje
(lettuce ; factors ; open field)

Sažetak
Salate je jednogodišnja zeljasta biljaka podrijetlom iz dvije vrste Lactuca serriola L. Ona je bogata vitaminom C, B1, B2, karotenom i dr., a od mineralnih tvari bogata je solima kalija, željeza, fosfora i dr. Obitelj Brkić bavi se kroz cijelu godinu proizvodnjom salate i to salate glavatice, sorta Garuda, nizozemskog proizvođača sjemena Enza Zaden. Proizvodnja kreće od veljače i traje do kasnih jesenskih dana, tj. Do kraja 10. mjeseca. Proizvodni proces koji smo pratili na tom gospodarstvu bio je sljedeći: Sjetva je bila 15. do 18. svibnja 2003. u hidropone, jer je to najbolji način rasada i ekonomski zahtjeva najmanja financijska ulaganja, u odnosu na proizvodnju rasada u tresetnim kockama. Sadnja je bila ručna od 05. do 08. lipnja 2003. na sklop 10 biljaka na m2. Berba je također ručna i počela je 05. srpnja 2003. i vršila se u nekoliko navrata. Glavice su prosječno težile 480 grama i slagale su se u plastične sanduke. Salata se uspješno čuva dva do tri tjedna u hladnjačama na temperaturi 1, 5 do 2, 0°C, pri relativnoj vlazi zraka 92%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Nada Parađiković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horvat, Kristina
Tehnološko-tehnički čimbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju, 2004., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek
Horvat, K. (2004) 'Tehnološko-tehnički čimbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju', diplomski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat, Kristina}, year = {2004}, pages = {33}, keywords = {salata, \v{c}imbenici, otvoreno polje}, title = {Tehnolo\v{s}ko-tehni\v{c}ki \v{c}imbenici u proizvodnji salate na otvorenom polju}, keyword = {salata, \v{c}imbenici, otvoreno polje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat, Kristina}, year = {2004}, pages = {33}, keywords = {lettuce, factors, open field}, title = {Technological-technical factors in the production of lettuce in the open field}, keyword = {lettuce, factors, open field}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font