Pregled bibliografske jedinice broj: 713143
A methodological approach to screen diverse cheese-related bacteria for their ability to produce aroma compounds
A methodological approach to screen diverse cheese-related bacteria for their ability to produce aroma compounds // Food Micro 2014
Nantes, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 713143 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
A methodological approach to screen diverse cheese-related bacteria for their ability to produce aroma compounds
Autori
Pogačić, Tomislav ; Maillard, Marie-Bernadette ; Leclerc, Aurélie ; Hervé, Christophe ; Chuat, Victoria ; Valence, Florence ; Thierry, Anne
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Food Micro 2014
/ - Nantes, 2014
Skup
Food Micro 2014
Mjesto i datum
Nantes, Francuska, 01.09.2014. - 04.09.2014
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
microorganisms; aroma compounds; screening; volatilomes; cheese; HS trap GC-MS
Sažetak
The aim was to develop a methodological approach to facilitate and expedite screening of various cheese-related bacteria in curd based medium for their ability to produce aroma compounds.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
Napomena
Troškovi sudjelovanja na simpoziju Food Micro 2014 su financirani iz vlastitih sredstava (Tomislav Pogačić, znanstveni novak-postdoktorand).