Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 704978

Čimbenici održanja kakvoće plodova breskve i nektarine poslije berbe


Novković, Katarina
Čimbenici održanja kakvoće plodova breskve i nektarine poslije berbe, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 704978 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Čimbenici održanja kakvoće plodova breskve i nektarine poslije berbe
(Factors affecting quality maintenance in peach and nectarine storage)

Autori
Novković, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.06

Godina
2014

Stranica
22

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
breskva; nektarina; čuvaanje; fiziološke poremetnje
(peach; nectarine; storage; physiological disorders)

Sažetak
Breskva je jedna od najpopularnijih voćnih vrsta u svijetu. Tržište voća za svježu uporabu postavlja čitav niz zahtjeva koje plodovi moraju moraju ispunjavati kako bi se mogli uspješno plasirati. Naglasak se stavlja na obojenost, mogućnost transporta, trajnost i čvrstoću plodova. U svrhu osiguravanja dovoljne količine voća i održanja kakvoće, berba mora biti pravovremena, što ovisi i o udaljenosti na koju je potrebno prevesti plod. Potrebno je spriječiti nepoželjne mikrobiološke procese do kojih dolazi zbog same prirode voća, oštećenja na plodu, te pogodnih uvjeta za razvoj mikroroganizama. Osim kvarenja mikroorganizmima plodovi mogu postati neupotrebljivi i zbog ljudskog faktora odnosno prerane ili prekasne berbe i neodgovarajučih uvjeta čuvanja. Prilikom čuvanja voće mora biti zdravo i neoštećeno. Ovisno o vrsti čuvanja, odnosno vrsti hladnjače plodove možemo dodatno tretirati. Tim tretmanima omogućavamo održanje kakvoće plodova poslije berbe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Novković, Katarina
Čimbenici održanja kakvoće plodova breskve i nektarine poslije berbe, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Novković, K. (2014) 'Čimbenici održanja kakvoće plodova breskve i nektarine poslije berbe', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Novkovi\'{c}, Katarina}, year = {2014}, pages = {22}, keywords = {breskva, nektarina, \v{c}uvaanje, fiziolo\v{s}ke poremetnje}, title = {\v{C}imbenici odr\v{z}anja kakvo\'{c}e plodova breskve i nektarine poslije berbe}, keyword = {breskva, nektarina, \v{c}uvaanje, fiziolo\v{s}ke poremetnje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Novkovi\'{c}, Katarina}, year = {2014}, pages = {22}, keywords = {peach, nectarine, storage, physiological disorders}, title = {Factors affecting quality maintenance in peach and nectarine storage}, keyword = {peach, nectarine, storage, physiological disorders}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font