Pregled bibliografske jedinice broj: 7039
Upravljanje kvalitetom i selektivna turistička ponuda
Upravljanje kvalitetom i selektivna turistička ponuda // Hotel : hotel & restaurant magazin, - (1997), 6; 9-12 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 7039 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Upravljanje kvalitetom i selektivna turistička ponuda
(Total Quality Management and Selective Tourism Supply)
Autori
Avelini Holjevac, Ivanka
Izvornik
Hotel : hotel & restaurant magazin (1330-7002)
(1997), 6;
9-12
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Total Quality Management; elementi kvalitete turističke destinacije i turističke ponude
(Total Quality Management; elements of quality in tourism destination and tourism supply)
Sažetak
Elementi kvalitete hotela sa selektivnom ponudom definirani su karakteristikama selektivne turističke ponude destinacije. Pod turističkom destinacijom se podrazumijeva zemlja, njene regije i gradovi. Što određuje kvalitetu i elemente kvalitete turističke destinacije i segmentacije hotelske ponude? Postoje četiri mišljenja i interesa: ponuđač, gost, stanovnik i društvo, koje treba uskladiti i pronaći optimalnu kvalitetu koja će zadovoljiti sve interese.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
116002
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Ivanka Avelini-Holjevac
(autor)