Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 696608

Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane životinjskog podrijetla


Milinković-Tur, Suzana; Kozačinski, Lidija; Poljičak-Milas, Nina; Šimpraga, Miljenko; Cvrtila Fleck, Željka; Kardum, Matko; Shek Vugrovečki, Ana; Žura Žaja, Ivona
Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane životinjskog podrijetla, 2014. (ostalo).


CROSBI ID: 696608 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane životinjskog podrijetla
(Healthy heard precondition for quality and safe food of animal origin)

Autori
Milinković-Tur, Suzana ; Kozačinski, Lidija ; Poljičak-Milas, Nina ; Šimpraga, Miljenko ; Cvrtila Fleck, Željka ; Kardum, Matko ; Shek Vugrovečki, Ana ; Žura Žaja, Ivona

Izvornik
Katalog Agro Arca 7. međunarodni sajam inovacija u poljoprivrednoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostalo

Godina
2014

Ključne riječi
zdravo stado; kaliteta i sigurnost; hrana životinjskog podrijetla
(healthy heard; quality and safe; food of animal origin)

Sažetak
Kako se sigurnosti hrane i zaštiti zdravlja potrošača pridaje sve veća pozornost, a prema dosadašnjim spoznajama zdravlje životinja preduvjet je kvalitetne i sigurne hrane, cilj ovoga istraživanja je sustavnim praćenjem i podizanjem zdravlja životinja postići bolja reprodukcijska i proizvodna svojstva te povećati sigurnost hrane. Budući je intenzivna proizvodnja često povezana s različitim stresorima (hranidbeni, okolišni, oksidacijski itd.), istražen je učinak korekcije obroka i primjene različitih dodataka u hranu za životinje (antioksidansa i prirodnih imunomodulatora) na poboljšanje zdravlja i prinosa životinja (perad, preživači, svinje) te boljeg nutricionističkog sastava, probavljivosti i dijetetske vrijednosti gotovog proizvoda. Rezultati istraživanja provedenih na različitim vrstama i pasminama životinja primijenit će se u poboljšanju i standardizaciji proizvodnje s ciljem izrade specifikacije neophodne za dobivanje oznake zemljopisnoga podrijetla ili oznake izvornosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Milinković-Tur, Suzana; Kozačinski, Lidija; Poljičak-Milas, Nina; Šimpraga, Miljenko; Cvrtila Fleck, Željka; Kardum, Matko; Shek Vugrovečki, Ana; Žura Žaja, Ivona
Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane životinjskog podrijetla, 2014. (ostalo).
Milinković-Tur, S., Kozačinski, L., Poljičak-Milas, N., Šimpraga, M., Cvrtila Fleck, Ž., Kardum, M., Shek Vugrovečki, A. & Žura Žaja, I. (2014) Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane životinjskog podrijetla. katalog Agro Arca 7. međunarodni sajam inovacija u poljoprivrednoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Ostalo.
@unknown{unknown, author = {Milinkovi\'{c}-Tur, Suzana and Koza\v{c}inski, Lidija and Polji\v{c}ak-Milas, Nina and \v{S}impraga, Miljenko and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Kardum, Matko and Shek Vugrove\v{c}ki, Ana and \v{Z}ura \v{Z}aja, Ivona}, year = {2014}, keywords = {zdravo stado, kaliteta i sigurnost, hrana \v{z}ivotinjskog podrijetla}, title = {Zdravo stado preduvjet kvalitetne i sigurne hrane \v{z}ivotinjskog podrijetla}, keyword = {zdravo stado, kaliteta i sigurnost, hrana \v{z}ivotinjskog podrijetla} }
@unknown{unknown, author = {Milinkovi\'{c}-Tur, Suzana and Koza\v{c}inski, Lidija and Polji\v{c}ak-Milas, Nina and \v{S}impraga, Miljenko and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Kardum, Matko and Shek Vugrove\v{c}ki, Ana and \v{Z}ura \v{Z}aja, Ivona}, year = {2014}, keywords = {healthy heard, quality and safe, food of animal origin}, title = {Healthy heard precondition for quality and safe food of animal origin}, keyword = {healthy heard, quality and safe, food of animal origin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font