Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 689554

Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade


Horvat Marković, Romana
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade, 2012., postdiplomski specijalisticki, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 689554 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade
(Frequency of pork and beef meat contamination with E. coli and Salmonella spp. during the process of slaughtering)

Autori
Horvat Marković, Romana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, postdiplomski specijalisticki

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.07

Godina
2012

Stranica
52

Mentor
Šeol Martinec, Branka ; Kozačinski, Lidija

Ključne riječi
goveđe i svinjske polovice ; kontaminacija ; E. coli i Salmonella spp.
(pork and beef meeat ; contamination ; E. coli and Salmonella spp.)

Sažetak
U radu je istražena kontaminacija svinjskog i goveđeg mesa enterobakterijama poglavito vrstama E. coli i Salmonella spp. iz niti jednog obrađenog uzorka nije izdvojena Salmonella spp., a E. coli izdvojena je iz 4% uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0481153-1129 - Mikoplazmoze i neke uvjetovane infekcijske bolesti životinja (Šeol, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Šeol (mentor)

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horvat Marković, Romana
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade, 2012., postdiplomski specijalisticki, Veterinarski fakultet, Zagreb
Horvat Marković, R. (2012) 'Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade', postdiplomski specijalisticki, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat Markovi\'{c}, Romana}, year = {2012}, pages = {52}, keywords = {gove\dje i svinjske polovice, kontaminacija, E. coli i Salmonella spp.}, title = {U\v{c}estalost one\v{c}i\v{s}\'{c}enja svinjskih i gove\djih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoni\v{c}ke obrade}, keyword = {gove\dje i svinjske polovice, kontaminacija, E. coli i Salmonella spp.}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat Markovi\'{c}, Romana}, year = {2012}, pages = {52}, keywords = {pork and beef meeat, contamination, E. coli and Salmonella spp.}, title = {Frequency of pork and beef meat contamination with E. coli and Salmonella spp. during the process of slaughtering}, keyword = {pork and beef meeat, contamination, E. coli and Salmonella spp.}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font