Pregled bibliografske jedinice broj: 689554
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade, 2012., postdiplomski specijalisticki, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 689554 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (E. coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade
(Frequency of pork and beef meat contamination with E. coli and Salmonella spp. during the process of slaughtering)
Autori
Horvat Marković, Romana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, postdiplomski specijalisticki
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
2012
Stranica
52
Mentor
Šeol Martinec, Branka ; Kozačinski, Lidija
Ključne riječi
goveđe i svinjske polovice ; kontaminacija ; E. coli i Salmonella spp.
(pork and beef meeat ; contamination ; E. coli and Salmonella spp.)
Sažetak
U radu je istražena kontaminacija svinjskog i goveđeg mesa enterobakterijama poglavito vrstama E. coli i Salmonella spp. iz niti jednog obrađenog uzorka nije izdvojena Salmonella spp., a E. coli izdvojena je iz 4% uzoraka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0481153-1129 - Mikoplazmoze i neke uvjetovane infekcijske bolesti životinja (Šeol, Branka, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb