Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 689203

Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka


Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Gadže, Jelena; Padovan, Antonija; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan
Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 732-736 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 689203 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka
(Differences in the quality of the natural and thermally processed pomegranate juice)

Autori
Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Dobričević, Nadica ; Gadže, Jelena ; Padovan, Antonija ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014, 732-736

Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Punica granatum L.; sok od šipka; kemijski parametri; period skladištenja
(Punica granatum L.; pomegranate juice; chemical parameters; storage period)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je istražiti parametre kvalitete svježe ocijeđenog soka od šipka sorte Sladun te utjecaj skladištenja na promjene parametara kvalitete analiziranog soka. Dobiveni sok je podijeljen u tri skupine uzoraka: sok od šipka bez dodataka, sok kojem je dodana limunska kiselina i sok kojem je dodana limunska kiselina i konzumni šećer. Svježe ocijeđeni sok od šipka imao je 17, 3 % suhe tvari, 16, 4 oBrix topljive suhe tvari, 4, 1 pH vrijednost, 0, 4 % ukupnih kiselina, 17, 7 mg/100g vit C, te 207, 9 mg GAE/100g svježe tvari ukupnih fenola. Pripremljeni uzorci termički su obrađeni postupkom pasterizacije. Postupkom pasterizacije došlo je do degradacije sadržaja vitamina C i ukupnih fenola. Pri skladištenju sadržaj vit C i ukupnih fenola značajno se smanjio u svim analiziranim uzorcima soka od šipka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Gadže, Jelena; Padovan, Antonija; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan
Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 732-736 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Voća, S., Šic Žlabur, J., Dobričević, N., Gadže, J., Padovan, A., Galić, A. & Pliestić, S. (2014) Razlike u kvaliteti prirodnog i termički obrađenog soka od šipka. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Gad\v{z}e, Jelena and Padovan, Antonija and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {2014}, pages = {732-736}, keywords = {Punica granatum L., sok od \v{s}ipka, kemijski parametri, period skladi\v{s}tenja}, title = {Razlike u kvaliteti prirodnog i termi\v{c}ki obra\djenog soka od \v{s}ipka}, keyword = {Punica granatum L., sok od \v{s}ipka, kemijski parametri, period skladi\v{s}tenja}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Gad\v{z}e, Jelena and Padovan, Antonija and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {2014}, pages = {732-736}, keywords = {Punica granatum L., pomegranate juice, chemical parameters, storage period}, title = {Differences in the quality of the natural and thermally processed pomegranate juice}, keyword = {Punica granatum L., pomegranate juice, chemical parameters, storage period}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font