Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 689198

Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’


Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Ćališ, Ljubica; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan
Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’ // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 667-670 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 689198 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’
(Nutritional value of plum juice variety 'Stanley')

Autori
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Ćališ, Ljubica ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014, 667-670

Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
šljiva; ’Stanley’; plod; sok; kvaliteta
(plum; 'Stanley'; fruit; juice; quality)

Sažetak
Cilj istraživanja je analizirati kvalitetu soka od šljive sorte ’Stanley’. Svježi plodovi šljive smrznuti su na -18ºC. Količina suhe tvari iznosila je 21, 77%, ukupna kiselost 0, 48%, topljiva suha tvar 16, 33%, pH 3, 87 i indeks slasti 33, 70. Količina vitamina C 19, 22 mg/100 g. Ukupni fenoli 323, 00 mg GAE/100 g, flavonoida 192, 87, neflavonoida 130, 12 i antocijana 282, 59 mg/kg. U soku količina suhe tvari je 22, 92%, ukupna kiselost 0, 53%, topljiva suha tvar 18, 87%, pH 3, 84 i indeks slasti 35, 86. Količina vitamina C je 7, 90 mg/100 g svježeg, ukupnih fenola 106, 15 mg GAE/100 g, flavonoida 5, 22 mg GAE/100 g, neflavonoida 100, 93 mg GAE/100 g i antocijana 61, 29 mg/kg soka. Sok je kvalitetan dodatak hrani.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Ćališ, Ljubica; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan
Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’ // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 667-670 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Dobričević, N., Voća, S., Šic Žlabur, J., Ćališ, L., Galić, A. & Pliestić, S. (2014) Nutritivna vrijednost soka šljive sorte ’Stanley’. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and \'{C}ali\v{s}, Ljubica and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {2014}, pages = {667-670}, keywords = {\v{s}ljiva, ’Stanley’, plod, sok, kvaliteta}, title = {Nutritivna vrijednost soka \v{s}ljive sorte ’Stanley’}, keyword = {\v{s}ljiva, ’Stanley’, plod, sok, kvaliteta}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and \'{C}ali\v{s}, Ljubica and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {2014}, pages = {667-670}, keywords = {plum, 'Stanley', fruit, juice, quality}, title = {Nutritional value of plum juice variety 'Stanley'}, keyword = {plum, 'Stanley', fruit, juice, quality}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font