Pregled bibliografske jedinice broj: 689196
Kvalitete plodova jagoda sorti ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’
Kvalitete plodova jagoda sorti ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’ // Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 662-666 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 689196 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvalitete plodova jagoda sorti ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’
(Nutritional quality of strawberry fruit varieties 'Alba', 'Albion', 'Asia', 'Clery' and 'Joly')
Autori
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Jakić Ante ; Pliestić Stjepan ; Galić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma
/ Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014, 662-666
Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
jagoda; sorte; kemijski sastav; kvaliteta
(strawberry; varieties; chemical composition; quality)
Sažetak
Istraživani su parametri kvalitete sorti jagoda ’Alba’, ’Albion’, ’Asia’, ’Clery’ i ’Joly’. Masa plodova je od 13, 66 do 28, 65 g, visina od 34, 68 do 48, 61 mm, širina od 26, 11 do 37, 33 mm. Parametri boje L* je 20, 90 do 27, 58, a* je od 29, 58 do 34, 02 i b* od 8, 75 do 21, 48. Prosječna vrijednost suhe tvari je od 8, 84 do 10, 76%, ukupna kiselost od 0, 71 do 0, 95%, topljiva suha tvar od 7, 75 do 10, 00%, a vrijednosti pH su od 3, 36 do 3, 69. Količina vitamina C je od 32, 97 do 62, 31 mg/100 g svježeg. Ukupni fenoli su od 158, 29 do 273, 76 mgGAE/100 g svježeg, neflavonoidi od 84, 39 do 137, 39 mgGAE/100g svježeg, flavonoidi od 26, 84 do 138, 47 mgGAE/100 g svježeg i antocijani od 162, 67 do 271, 83 mg/kg
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Profili:
Ante Galić
(autor)
Sandra Voća
(autor)
Stjepan Pliestić
(autor)
Nadica Dobričević
(autor)
Jana Šic Žlabur
(autor)