Pregled bibliografske jedinice broj: 684596
Kemijski sastav i kakvoća kuhanog sira
Kemijski sastav i kakvoća kuhanog sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 684596 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav i kakvoća kuhanog sira
(Chemical composition and sensory quality of traditional homemade cooked cheese)
Autori
Roštan, Ninoslav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.01
Godina
2014
Stranica
30
Mentor
Cvrtila Fleck, Željka
Ključne riječi
autohtoni sir; domaći kuhani sir; kemijski sastav
(homemade cooked cheese; chemical composition)
Sažetak
U radu su prikazani rezultati istraživanja senzorskih svojstava i kemijskog sastava domaćeg kuhanog sira (n=10) podrijetlom od privatnog proizvođača iz okolice Zagreba. Svi sirevi proizvedeni su po tradicionalnoj recepturi koja je opisana u radu. Nisu utvrđena značajnija odstupanja u senzoričkoj pretrazi. Pretraženi domaći kuhani sir pripada skupini polutvrdih masnih sireva.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Željka Cvrtila
(mentor)