Pregled bibliografske jedinice broj: 678049
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane // Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. str. 12-17 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 678049 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane
(Effect of low temperatures on preservation of bioactive compounds in food)
Autori
Lelas, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Zdravstveni turizam: medicina i kultura
/ Goran Ivanišević - Zagreb : Hrvatski lječnički zbor, 2010, 12-17
Skup
Zdravstveni turizam: medicina i kultura
Mjesto i datum
Klanjec, Hrvatska, 16.04.2010. - 17.04.2010
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
bioaktivni spojevi; voće; povrće; hlađenje; smrzavanje
(bioactive compounds; fruit; vegetable; chilling; freezing)
Sažetak
Opisano je na koji način niske temperature mogu utjecati na očuvanje bioaktivnih spojeva u voću i povrću.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vesna Lelas
(autor)