Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 678049

Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane


Lelas, Vesna
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane // Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. str. 12-17 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 678049 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane
(Effect of low temperatures on preservation of bioactive compounds in food)

Autori
Lelas, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević - Zagreb : Hrvatski lječnički zbor, 2010, 12-17

Skup
Zdravstveni turizam: medicina i kultura

Mjesto i datum
Klanjec, Hrvatska, 16.04.2010. - 17.04.2010

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
bioaktivni spojevi; voće; povrće; hlađenje; smrzavanje
(bioactive compounds; fruit; vegetable; chilling; freezing)

Sažetak
Opisano je na koji način niske temperature mogu utjecati na očuvanje bioaktivnih spojeva u voću i povrću.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Lelas (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lelas, Vesna
Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane // Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. str. 12-17 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Lelas, V. (2010) Niske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane. U: Goran Ivanišević (ur.)Zdravstveni turizam: medicina i kultura.
@article{article, author = {Lelas, Vesna}, year = {2010}, pages = {12-17}, keywords = {bioaktivni spojevi, vo\'{c}e, povr\'{c}e, hla\djenje, smrzavanje}, title = {Niske temperature u funkciji o\v{c}uvanja bioaktivnih sastojaka hrane}, keyword = {bioaktivni spojevi, vo\'{c}e, povr\'{c}e, hla\djenje, smrzavanje}, publisher = {Hrvatski lje\v{c}ni\v{c}ki zbor}, publisherplace = {Klanjec, Hrvatska} }
@article{article, author = {Lelas, Vesna}, year = {2010}, pages = {12-17}, keywords = {bioactive compounds, fruit, vegetable, chilling, freezing}, title = {Effect of low temperatures on preservation of bioactive compounds in food}, keyword = {bioactive compounds, fruit, vegetable, chilling, freezing}, publisher = {Hrvatski lje\v{c}ni\v{c}ki zbor}, publisherplace = {Klanjec, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font