Pregled bibliografske jedinice broj: 674611
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 674611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
(APPLICATION OF PLANT EXTRACTS IN FOOD INDUSTRY)
Autori
Čavlović, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2010
Stranica
35
Mentor
Dragović-Uzelac, Verica
Ključne riječi
začinsko i aromatsko bilje; biljni ekstrakti; prehrambena industrija
(spicy and aromatic herbs; herbal extracts; food industry)
Sažetak
Začinsko i aromatsko bilje koristi se od antike pa sve do danas. Može se koristiti neprerađeno ili u obliku biljnih ekstrakata. Mogu se koristiti gotovo svi dijelovi biljke za proizvodnju biljnih ekstrakata. Postoje razne metode za izolaciju biološki aktivnih spojeva iz bilja kao npr. razne ekstrakcije, destilacije te prešanje. Ekstrakti se koriste u farmaceutskoj, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Cilj ovog rada je pregled pozitivnog djelovanja biljnih ekstrakata te njihova primjena u prehrambenoj industriji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0000000-3488 - Biološki aktivni spojevi u nekim vrstama samoniklog i kultiviranog bilja (Dragović-Uzelac, Verica, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Verica Dragović-Uzelac
(mentor)