Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 674611

PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI


Čavlović, Kristina
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 674611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
(APPLICATION OF PLANT EXTRACTS IN FOOD INDUSTRY)

Autori
Čavlović, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Podatak o recenziji nije dostupan

Godina
2010

Stranica
35

Mentor
Dragović-Uzelac, Verica

Ključne riječi
začinsko i aromatsko bilje; biljni ekstrakti; prehrambena industrija
(spicy and aromatic herbs; herbal extracts; food industry)

Sažetak
Začinsko i aromatsko bilje koristi se od antike pa sve do danas. Može se koristiti neprerađeno ili u obliku biljnih ekstrakata. Mogu se koristiti gotovo svi dijelovi biljke za proizvodnju biljnih ekstrakata. Postoje razne metode za izolaciju biološki aktivnih spojeva iz bilja kao npr. razne ekstrakcije, destilacije te prešanje. Ekstrakti se koriste u farmaceutskoj, kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Cilj ovog rada je pregled pozitivnog djelovanja biljnih ekstrakata te njihova primjena u prehrambenoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-3488 - Biološki aktivni spojevi u nekim vrstama samoniklog i kultiviranog bilja (Dragović-Uzelac, Verica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Verica Dragović-Uzelac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čavlović, Kristina
PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čavlović, K. (2010) 'PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}avlovi\'{c}, Kristina}, year = {2010}, pages = {35}, keywords = {za\v{c}insko i aromatsko bilje, biljni ekstrakti, prehrambena industrija}, title = {PRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI}, keyword = {za\v{c}insko i aromatsko bilje, biljni ekstrakti, prehrambena industrija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}avlovi\'{c}, Kristina}, year = {2010}, pages = {35}, keywords = {spicy and aromatic herbs, herbal extracts, food industry}, title = {APPLICATION OF PLANT EXTRACTS IN FOOD INDUSTRY}, keyword = {spicy and aromatic herbs, herbal extracts, food industry}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font