Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 673636

Proizvodi od krumpira


Vidaković, Kristina
Proizvodi od krumpira, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 673636 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodi od krumpira
(Potato products)

Autori
Vidaković, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
02.10

Godina
2013

Stranica
34

Mentor
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
krumpir ; skladištenje ; prerada ; proizvodi od krumpira
(potato ; storage ; processing ; potato products)

Sažetak
Prerada krumpira i zamjena potrošnje svježeg krumpira različitim oblicima konzerviranog, proteklih je desetljeća u razvijenim zemljama neprekidno rasla. Kakvoća takvih proizvoda u velikoj mjeri ovisi o sortnim značajkama krumpira, o specifičnoj masi (težini) i kemijskom sastavu, prije svega o udjelu ukupne suhe tvari, škroba i (reducirajućih) šećera, te o uvjetima čuvanja (skladištenja) do trenutka prerade. U radu su opisani proizvodi od krumpira i njihova namjena, upravo iz razloga što potrošači sve više povećavaju zahtjeve za hranom koja omogućuje što jednostavniju pripremu i malo utrošenog vremena. Ovim zahtjevima se udovoljava razvojem i poboljšanjem procesa proizvodnje te povećanjem raznolikosti i količine samih proizvoda, u čemu prednjače smrznuti proizvodi, osobito pommes frites. Također je opisan postupak proizvodnje minimalno procesiranog krumpira, koji danas zauzima sve značajnije mjesto.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Vidaković, Kristina
Proizvodi od krumpira, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Vidaković, K. (2013) 'Proizvodi od krumpira', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidakovi\'{c}, Kristina}, year = {2013}, pages = {34}, keywords = {krumpir, skladi\v{s}tenje, prerada, proizvodi od krumpira}, title = {Proizvodi od krumpira}, keyword = {krumpir, skladi\v{s}tenje, prerada, proizvodi od krumpira}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidakovi\'{c}, Kristina}, year = {2013}, pages = {34}, keywords = {potato, storage, processing, potato products}, title = {Potato products}, keyword = {potato, storage, processing, potato products}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font