Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 6632

Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana


Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana // CROS : Croatian sugar review, 2 (1996), 1; 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 6632 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana
(Sugar Beet Pulp - Source of Dietary Fibre)

Autori
Ježek, Damir ; Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko

Izvornik
CROS : Croatian sugar review (1331-0089) 2 (1996), 1; 6-8

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Ekstruzija; prehrambena vlakna; rezanci šečerne repe
(Extrusin cooking; dietary fibre; sugar beet pulp)

Sažetak
Rezanci šečerne repe predstavljaju bogat izvor prehrambenih vlakana, prehrambena vlakna šečerne repe čine pektinske tvari (29, 61 %), hemiceluloze (22, 40 %) i lignoceluloze (20, 29 %). Postupkom ekstruzije mogu se proizvesti prehrambena vlakna (30 do 35 % suhe tvari ukupnih vlakana) bilo pri povišenoj temperaturi ili pri nižim temperaturama ali u prisustvu enzima.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (autor)

Avatar Url Duška Ćurić (autor)

Avatar Url Damir Ježek (autor)

Avatar Url Branko Tripalo (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana // CROS : Croatian sugar review, 2 (1996), 1; 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Ježek, D., Ćurić, D., Karlović, D. & Tripalo, B. (1996) Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana. CROS : Croatian sugar review, 2 (1), 6-8.
@article{article, author = {Je\v{z}ek, Damir and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tripalo, Branko}, year = {1996}, pages = {6-8}, keywords = {Ekstruzija, prehrambena vlakna, rezanci \v{s}e\v{c}erne repe}, journal = {CROS : Croatian sugar review}, volume = {2}, number = {1}, issn = {1331-0089}, title = {Rezanci \v{s}e\'{c}erne repe - izvor prehrambenih vlakana}, keyword = {Ekstruzija, prehrambena vlakna, rezanci \v{s}e\v{c}erne repe} }
@article{article, author = {Je\v{z}ek, Damir and \'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tripalo, Branko}, year = {1996}, pages = {6-8}, keywords = {Extrusin cooking, dietary fibre, sugar beet pulp}, journal = {CROS : Croatian sugar review}, volume = {2}, number = {1}, issn = {1331-0089}, title = {Sugar Beet Pulp - Source of Dietary Fibre}, keyword = {Extrusin cooking, dietary fibre, sugar beet pulp} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font