Pregled bibliografske jedinice broj: 6632
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana // CROS : Croatian sugar review, 2 (1996), 1; 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 6632 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Rezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana
(Sugar Beet Pulp - Source of Dietary Fibre)
Autori
Ježek, Damir ; Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko
Izvornik
CROS : Croatian sugar review (1331-0089) 2
(1996), 1;
6-8
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Ekstruzija; prehrambena vlakna; rezanci šečerne repe
(Extrusin cooking; dietary fibre; sugar beet pulp)
Sažetak
Rezanci šečerne repe predstavljaju bogat izvor prehrambenih vlakana, prehrambena vlakna šečerne repe čine pektinske tvari (29, 61 %), hemiceluloze (22, 40 %) i lignoceluloze (20, 29 %). Postupkom ekstruzije mogu se proizvesti prehrambena vlakna (30 do 35 % suhe tvari ukupnih vlakana) bilo pri povišenoj temperaturi ili pri nižim temperaturama ali u prisustvu enzima.
Izvorni jezik
Hrvatski