Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 661630

Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje


Agatić, Katarina
Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 661630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje
(Probiotic effect of Lactobacillus acidophilus on human health)

Autori
Agatić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.07

Godina
2013

Stranica
35

Mentor
Samaržija, Dubravka

Ključne riječi
probiotici; Lactobacillus acidophilus; acidofilno fermentirano mlijeko
(probiotics; Lactobacillus acidophilus; acidophilic fermented milk)

Sažetak
Probiotička fermentirana mlijeka su najpopularniji komercijalni industrijski proizvodi zbog unosa probiotičkih mikroorganizama u ljudski probavni sustav. Probiotičke bakterije pozitivno djeluju u prevenciji i terapiji različitih bolesti. U radu je obuhvaćen povijesni pregled o probioticima, njihova terapijska svojstva te su opisana svojstva bakterije Lactobacillus acidophilus. Na osnovi znanstvenih istraživanja temeljenih in vitro kliničkih studija u ovom radu su prikazana znanstvena istraživanja probiotičkog djelovanja bakterije Lactobacillus acidophilus na prevenciju i liječenje: infekcije vaginalnog sustava žena, akutne dijareje kod djece, putničke dijareje, dijareje uzrokovane liječenjem antibioticima, Helicobacter pylori infekcije Također, u radu su opisane specifičnosti u tehnologiji proizvodnje acidofilnog fermentiranog mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2124 - Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka (Samaržija, Dubravka, MZOS ) ( CroRIS)
178-1782128-2127 - Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (Havranek, Jasmina, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dubravka Samaržija (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Agatić, Katarina
Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Agatić, K. (2013) 'Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Agati\'{c}, Katarina}, year = {2013}, pages = {35}, keywords = {probiotici, Lactobacillus acidophilus, acidofilno fermentirano mlijeko}, title = {Probioti\v{c}ki u\v{c}inak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje}, keyword = {probiotici, Lactobacillus acidophilus, acidofilno fermentirano mlijeko}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Agati\'{c}, Katarina}, year = {2013}, pages = {35}, keywords = {probiotics, Lactobacillus acidophilus, acidophilic fermented milk}, title = {Probiotic effect of Lactobacillus acidophilus on human health}, keyword = {probiotics, Lactobacillus acidophilus, acidophilic fermented milk}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font