Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 660111

Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda


Rončević, Ivana
Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda, 2005., diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb


CROSBI ID: 660111 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda
(Good hygienic practices in the production of ice cream)

Autori
Rončević, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Zdravstveno veleučilište

Mjesto
Zagreb

Datum
12.10

Godina
2005

Stranica
52

Mentor
Uršulin-Trstenjak, Natalija

Ključne riječi
krem sladoled; mikrobiološka analiza
(ice cream; microbiological analysis)

Sažetak
Cilj je prikazati rezultate mikrobiološke analize uzetih sa radnih površina i uređaja koji se koriste u proizvodnji dobivanja krem sladoleda te koji nam prikazuju dobro provedene preduvjetne programe dobre higijenske prakse (DHP) kao osnove uspostave HACCP sustava. Korištene su dvije metode: 1. Mikrobiološka analiza obrisaka i ispiraka radnih površina i uređaja: - Određivanje ukupnog br. Mikroorganizama ; izoliranje i identifikacija sulforeducirajućih Clostridia ; izoliranje i identifikacija koagulaza pozitivnih Stafilokoka ; izoliranje i identifikacija Echerichia coli ; određivanje ukupnog br. Enterobacteriaceae 2. HY-LITE - mjerenje ATP-a Prema svim dobivenim rezultatima i usporedbama možemo navesti da je mikrobiološka čistoća objekta u skladu sa Pravilnikom, a upravo mikrobiološka čistoća objekta primaran je kako se ne bi ugrozila zdravstvena ispravnost namirnica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb

Profili:

Avatar Url Natalija Uršulin-Trstenjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rončević, Ivana
Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda, 2005., diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Rončević, I. (2005) 'Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda', diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ron\v{c}evi\'{c}, Ivana}, year = {2005}, pages = {52}, keywords = {krem sladoled, mikrobiolo\v{s}ka analiza}, title = {Dobra higijenska praksa u proizvodnji sladoleda}, keyword = {krem sladoled, mikrobiolo\v{s}ka analiza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ron\v{c}evi\'{c}, Ivana}, year = {2005}, pages = {52}, keywords = {ice cream, microbiological analysis}, title = {Good hygienic practices in the production of ice cream}, keyword = {ice cream, microbiological analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font