Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 65940

Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu


Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, Damir
Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 28-28 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 65940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu
(Gelatinization of corn starch in a twin-screw extruder)

Autori
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. - Osijek, 1999, 28-28

Skup
Second Croatian Congress of Cereal Technologists

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
kukuruzni škrob; dvopužni ekstruder; želatinizacija
(corn starch; twin-screw extruder; gelatinization)

Sažetak
Kada nativne granule škroba grijemo u vodi, one bubre i stvaraju pastozne, guste škrobne suspenzije koje se sastoje od visokonabubrenih granula škroba dipergiranih u otopini slobodnih amiloznih molekula izašlih iz granula za vrijeme bubrenja. Temperaturni interval pri kojem se postiže maksimalno bubrenje granula škroba u vodi zove se Temperatura želatinizacije, a promjene viskoziteta škrobne paste tijekom procesa zagrijavanja i hlađenja određuju se pomoću Brabenderovog viskografa

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (autor)

Avatar Url Duška Ćurić (autor)

Avatar Url Damir Ježek (autor)

Avatar Url Branko Tripalo (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, Damir
Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 28-28 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Ćurić, D., Karlović, D., Tripalo, B. & Ježek, D. (1999) Želatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Brašno-kruh '99.
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tripalo, Branko and Je\v{z}ek, Damir}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {28-28}, keywords = {kukuruzni \v{s}krob, dvopu\v{z}ni ekstruder, \v{z}elatinizacija}, title = {\v{Z}elatinizacija kukuruznog \v{s}kroba u dvopu\v{z}nom ekstruderu}, keyword = {kukuruzni \v{s}krob, dvopu\v{z}ni ekstruder, \v{z}elatinizacija}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Karlovi\'{c}, Damir and Tripalo, Branko and Je\v{z}ek, Damir}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {28-28}, keywords = {corn starch, twin-screw extruder, gelatinization}, title = {Gelatinization of corn starch in a twin-screw extruder}, keyword = {corn starch, twin-screw extruder, gelatinization}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font