Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 65932

Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima


Pašičak I; Ivančević-Linarić B; Ćurić, Duška
Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 26-26 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 65932 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima
(Influence of drying parameters on egg-pasta quality)

Autori
Pašičak I ; Ivančević-Linarić B ; Ćurić, Duška

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. - Osijek, 1999, 26-26

Skup
Second Croatian Congress of Cereal Technologists

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
sušenje; tjestenina; kuhanje
(drying; pasta; cooking)

Sažetak
U ovom radu je provedeno ispitivanje utjecaja veličina sušenja (temperatura sušenja od 40-60 C; vrijeme sušenja od 9-13.5 h) tjestenine s jajima povećane kiselosti tijesta na svojstva gotovog proizvoda (vlažnost tjestenine, senzorska svojstva, svojstva kuhanja, i mikrobiološka ispravnost gotovog proizvoda). Najznačajniji utjecaj na vlažnost tjestenine ima temperatura sušenja (r=-0,8348). Iz rezultata provedenog istraživanja vidljivo je da se minimalnim povećanjem temperature (od 2 C) pri istom vremenu sušenja količina vlage u gotovom proizvodu smanjuje za značajnih 0,5%.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pašičak I; Ivančević-Linarić B; Ćurić, Duška
Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 26-26 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Pašičak I, Ivančević-Linarić B & Ćurić, D. (1999) Utjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Brašno-kruh '99.
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {26-26}, keywords = {su\v{s}enje, tjestenina, kuhanje}, title = {Utjecaj veli\v{c}ina su\v{s}enja na svojstva tjestenine s jajima}, keyword = {su\v{s}enje, tjestenina, kuhanje}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {26-26}, keywords = {drying, pasta, cooking}, title = {Influence of drying parameters on egg-pasta quality}, keyword = {drying, pasta, cooking}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font