Pregled bibliografske jedinice broj: 657946
Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu
Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu // Turizam : znanstveno-stručni časopis, 55 (2007), 3; 361-365 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, stručni)
CROSBI ID: 657946 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Postizanje sigurnosti hrane kroz zakonodavstvo EU u ruralnom turizmu
(Achieving food security through EU legislation in rural tourism)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Izvornik
Turizam : znanstveno-stručni časopis (0494-2639) 55
(2007), 3;
361-365
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, ostalo, stručni
Ključne riječi
HACCP; ruralni turizam; higijenski paket
(HACCP; rural tourism; hygiene package)
Sažetak
Cilj prikaza ovog članka sastoji se u prikazu modela smjernica za dobru higijensku praksu kako bi se u djelatnostima poput ugostiteljstva u području rurualnog turizma, na osnovi poštivanja preporučenih međunarodnih smjernica dobre higijenske prakse i primjene načela higijene hrane iz Codex Alimentarius-a, odnosno novoga „higijenskog paketa“ uredba EU, uspostavio cjeloviti HACCP sustav, te kako bi se postigla sigurnost hrane. Prijedlog smjernica izrađen je na osnovi prihvaćene važeće legislative EU što se od 1. siječnja 2006. počela primjenjivati u EU i kojom se propisuju pravila o higijeni hrane i postupci za primjenu tih pravila, a koja su uvrštena i u Zakon o hrani u Republici Hrvatskoj. U prijedlogu smjernica navedenu su i detaljno opisane upute za dobru higijensku praksu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)