Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 652350

Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus


Sluganović, Ana
Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 652350 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus
(Kinetics of Protein Release During the Ultrasonic Homogenization of Aspergillus flavus)

Autori
Sluganović, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2013

Stranica
20

Mentor
Strelec, Ivica

Ključne riječi
ultrazvučna homogenizacija ; Aspergillus flavus ; proteini
(Ultrasonic homogenization ; Aspergillus flavus ; proteins)

Sažetak
Cilj ovog rada je bio ispitati kinetiku otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus predobrađene lizozimom i Glucanexom. Mikroskopska analiza pokazala je da se najveća dezintegriranost postiže tijekom 10 minuta ultrazvučne homogenizacije pri punom ciklusu i amplitudi od 100%, te da nema razlike u dezintegriranosti micelija plijesni predobrađenih lizozimom ili Glucanexom. Određivanje koncentracije proteina i omjer ekstrahiranosti proteina pokazali su da je pred obrada micelija plijesni Glucanexom učinkovitija za oslobađanje proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije. Za postizanje gotovo potpune količine proteina u ekstraktu (97%) dovoljno je micelij plijesni predobrađen Glucanexom podvrgnuti ultrazvučnoj homogenizaciji tijekom 6 minuta pri punom ciklusu i maksimalnoj amplitudi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130473-0334 - Sinergističke smjese u antifungalnoj i antimikotoksigenoj zaštiti hrane (Klapec, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivica Strelec (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Sluganović, Ana
Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Sluganović, A. (2013) 'Kinetika otpuštanja proteina tijekom ultrazvučne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sluganovi\'{c}, Ana}, year = {2013}, pages = {20}, keywords = {ultrazvu\v{c}na homogenizacija, Aspergillus flavus, proteini}, title = {Kinetika otpu\v{s}tanja proteina tijekom ultrazvu\v{c}ne homogenizacije plijesni Aspergillus flavus}, keyword = {ultrazvu\v{c}na homogenizacija, Aspergillus flavus, proteini}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sluganovi\'{c}, Ana}, year = {2013}, pages = {20}, keywords = {Ultrasonic homogenization, Aspergillus flavus, proteins}, title = {Kinetics of Protein Release During the Ultrasonic Homogenization of Aspergillus flavus}, keyword = {Ultrasonic homogenization, Aspergillus flavus, proteins}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font