Pregled bibliografske jedinice broj: 65219
Sirovine za Ekstruziju
Sirovine za Ekstruziju // Brašno-Kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 1999. str. 27-27 (predavanje, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 65219 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirovine za Ekstruziju
(Raw materials for extrusion)
Autori
Ćurić, Duška ; Karlović, Damir ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Brašno-Kruh '99
/ Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek, 1999, 27-27
Skup
Second Croatian Congress of Cereal Technologists
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Sažetak
Žitarice kao što su kukuruz, zob, pšenica i riža, pored krumpira predstavljaju najznačajnije i najzastupljenije sirovine u proizvodnji ekstrudiranih proizvoda. Svim navedenim sirovinama je zajedničko da u svom sastavu imaju velike količine škroba koji tijekom procesa ekstruzije značajno mijenja svojstvai tako utječa na kakvoću gotovog proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski