Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 65189

Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba


Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ježek, Damir; Tripalo, Branko
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 65189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba
(Reaction models during wheat starch extrusion)

Autori
Brnčić, Mladen ; Mrkić, Vlatka ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko

Izvornik
Kemija u Industriji 49 (2000), 3; 101-110

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
Ekstruzija; Dvopužni ekstruderi; Pšenično brašno; Škrob; Proteini; Razgradnja; Kinetika
(extrusion; twin-screw extruders; wheat flour; starch; proteins; degradation; kinetics)

Sažetak
Ovaj rad osvrt je na radove koji su se bavili mehanizmima i kinetikom razgradnje škroba i proteina pšeničnog brašna tijekom ekstruzije. Do razgradnje dolazi zbog fizikalno - kemijskih promjena u sirovini izazvanih toplinskom i mehaničkom energijom u ekstruderu. Ove promjene odražavaju se na svojstva ekstrudiranog proizvoda, dok je poznavanje njihove kinetike važno za optimalno vođenje procesa.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mladen Brnčić (autor)

Avatar Url Vlatka Mrkić (autor)

Avatar Url Branko Tripalo (autor)

Avatar Url Damir Ježek (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ježek, Damir; Tripalo, Branko
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Brnčić, M., Mrkić, V., Ježek, D. & Tripalo, B. (2000) Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba. Kemija u Industriji, 49 (3), 101-110.
@article{article, author = {Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Mrki\'{c}, Vlatka and Je\v{z}ek, Damir and Tripalo, Branko}, year = {2000}, pages = {101-110}, keywords = {Ekstruzija, Dvopu\v{z}ni ekstruderi, P\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, \v{S}krob, Proteini, Razgradnja, Kinetika}, journal = {Kemija u Industriji}, volume = {49}, number = {3}, title = {Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije p\v{s}eni\v{c}nog \v{s}kroba}, keyword = {Ekstruzija, Dvopu\v{z}ni ekstruderi, P\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no, \v{S}krob, Proteini, Razgradnja, Kinetika} }
@article{article, author = {Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Mrki\'{c}, Vlatka and Je\v{z}ek, Damir and Tripalo, Branko}, year = {2000}, pages = {101-110}, keywords = {extrusion, twin-screw extruders, wheat flour, starch, proteins, degradation, kinetics}, journal = {Kemija u Industriji}, volume = {49}, number = {3}, title = {Reaction models during wheat starch extrusion}, keyword = {extrusion, twin-screw extruders, wheat flour, starch, proteins, degradation, kinetics} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font