Pregled bibliografske jedinice broj: 65189
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 65189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba
(Reaction models during wheat starch extrusion)
Autori
Brnčić, Mladen ; Mrkić, Vlatka ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko
Izvornik
Kemija u Industriji 49
(2000), 3;
101-110
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
Ekstruzija; Dvopužni ekstruderi; Pšenično brašno; Škrob; Proteini; Razgradnja; Kinetika
(extrusion; twin-screw extruders; wheat flour; starch; proteins; degradation; kinetics)
Sažetak
Ovaj rad osvrt je na radove koji su se bavili mehanizmima i kinetikom razgradnje škroba i proteina pšeničnog brašna tijekom ekstruzije. Do razgradnje dolazi zbog fizikalno - kemijskih promjena u sirovini izazvanih toplinskom i mehaničkom energijom u ekstruderu. Ove promjene odražavaju se na svojstva ekstrudiranog proizvoda, dok je poznavanje njihove kinetike važno za optimalno vođenje procesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts